Русия издирва четирима българи във връзка с войната в Украйна! В

...
Русия издирва четирима българи във връзка с войната в Украйна! В
Коментари Харесай

Русия издирва четирима българи във връзка с войната в Украйна!

Русия търси четирима българи по отношение на войната в Украйна! В листата на съветското вътрешно министерство, оповестен от опозиционния съветски уебсайт „ Медиазона “, се виждат имената на европейски политици и държавни ръководители. Сред които и министър председателят на Естония – Кая Калас, поради унищожаването на руски монументи. В листата попадат и четирима българи.

Един от търсените е Иван Калчев – Глиги, доброволец в Международния легион за отбрана на Украйна.

„ Чест е да съм в лист с министри от прибалтийските страни и с хора, които са помогнали за поправяне на исторически неправди. С какво тази пропагандна димка оказва помощ за каквото и да е, ето аз съм тук, давам изявленията, явно не съм се тормозил от тази вест, не виждам някакви резултати “, сподели Иван Калчев – Глиги.

Калчев прекарва месеци на фронта, където се сблъсква с ужаса на войната. Той взе участие в украинското контранастъпление по източния фланг, където се бие паралелно до украинци и други задгранични доброволци.

„ След като съм претърпял обстрел с ракети и гаубици и какво ли не, съветската агитация не може да ме уплаши “, безапелационен е Иван Калчев.

Според специалисти дейностите на Русия нямат юридическа тежест. Тоест лицата в листата могат да бъдат подведени под отговорност единствено, в случай че са на територията на Русия или нейни съдружници.

„ Това е метод на Русия да показва че всеки, който се опълчва на нейната политика, ще му се търси отговорност. Очевидно това е опит на режима да покаже и да стегне съветското общество, че „ вижте, ние сме подготвени да обвиним жители на други страни, представете си какво ще се случи с вас, в случай че не сте съгласни с политиката на съветското управление “, добави военният специалист Ивайло Иванов.

Заплаха против враговете на Федерацията обаче има.

Пример за това е отравянето на Алексей Навални през 2020 година.

„ Ако приказваме за някакви дейности на спецслужби против тях, Русия е посочила че няма съмнения да употребява непозволени дейности – биологични оръжия, директното ликвидиране на съветски жители “, добави Ивайло Иванов.

Част от листата е и журналистът Христо Грозев, който разгласява свои следствия против Кремъл и ръководството на съветския президент.

 

Източник – zona.media

Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР